Νέα μέτρα: Τα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, αγορά

Ήπια μέτρα σε Αττική θέλει η κυβέρνηση

Σε αναμονή της εισήγησης των ειδικών, για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία σε λοιμωξιολόγους και Μαξίμου, με το σύνθημα, που κυριαρχεί, να είναι «να προλάβουμε τα χειρότερα», την ώρα που επιδημιολογικά η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, αλλά και η Αττική, κινούνται στο «κόκκινο».

Αν και υπάρχουν γνώμες ακόμη και για ολικό lockdown δύο ή τριών εβδομάδων, στην κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση των ήπιων μέτρων, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Ημέρα αποφάσεων – Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική προκρίνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18.00, αλλά μόνο για τα σαββατοκύριακο, που αναμένεται και καλός καιρός, και τις καθημερινές είτε να παραμείνει στις 21.00, είτε να «πέσει» ελαφρώς (πχ. στις 20.00). Υπενθυμίζεται ότι στις «κόκκινες» περιοχές ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί στην Αττική, καθώς εκτιμήθηκε ότι θα οδηγούσε σε χειρότερο συνωστισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, που έπεσε στο τραπέζι για την Αττική, θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί και δείχνει να απομακρύνεται ως σενάριο.

Lockdown: Τα σενάρια για τον περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική

Όσον αφορά την αγορά, στο τραπέζι έχει πέσει η κατάργηση του click inside, το οποίο σημαίνει ότι θα λειτουργούν μόνο με click away, όπως πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Lockdown: Nέα μέτρα για τα καταστήματα στην Αττική εξετάζει η κυβέρνηση

Μικρή δείχνει να είναι η πιθανότητα να κλείσουν πάλι τα σχολεία. Οι ειδικοι εμφανίζονται διχασμένοι για το θέμα, Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, πως το θέμα «δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

Κοντοζαμάνης: Συζητάμε όλα τα πιθανά μέτρα

Για κρίσιμη συνεδρίαση έκανε, εξάλλου, λόγο ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η πιστή τήρηση των μέτρων», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega.

Στο Σωτηρία με κορωνοϊό ο Μιχάλης Καλογήρου

«Συζητάμε κάθε ενδεχόμενο, όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού», σημείωσε, εξηγώντας ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top