Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε ιστορικό ξενοδοχείο

Εικόνες βομβαρδισμένου τοπίου δίπλα στη λίμνη

Μόνο συντρίμμια έμειναν από το ιστορικό ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά που ισοπεδώθηκε μετά από ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε όλη την πόλη αργά το βράδυ της Τετάρτης. 

Οι εικόνες από το σημείο, όπου μέχρι χθες στεκόταν επιβλητικό το ξενοδοχείο είναι συγκλονιστικές. Από την έκρηξη δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Παντού μπάζα, συντρίμμια, λες και η περιοχή βομβαρδίστηκε. 

συντρίμμια του ξενοδοχείο στην Καστοριά

Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από το ξενοδοχείο στην Καστοριά - φωτογραφια: svouranews.gr

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο και αναζητά στα συντρίμμια μήπως υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αν και όπως είπε ο ιδιοκτήτης στον ΑΝΤ1, το ξενοδοχείο ήταν εδώ κι ένα χρόνο κλειστό λόγω πανδημίας.

Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι γυαλιά, θραύσματα και μεταλλικά αντικείμενα εκτοξεύτηκαν σε μια ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων. 

έκρηξη στην Καστοριά

Η έκρηξη ισοπέδωσε τα πάντα - φωτογραφία: svouranews.gr

Η αστυνομία απέκλεισε επίσης προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο. 

Τα αίτια της ισχυρής έκρηξης παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ο ιδιοκτήτης είπε πως οι δεξαμενές υγραερίου είναι άθικτες, ωστόσο εξετάζεται μήπως υπήρξε κάποια διαρροή μέσα στο ξενοδοχείο. 

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών ήταν ένα εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα στην Καστοριά. 

Βρισκόταν σε μια ειδυλλιακή θέση, ακριβώς δίπλα στη λίμνη και είχε θέα στην πόλη.  

Η πυροσβεστική και η αστυνομία ερευνούν τα αίτια της έκρηξης. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top