Κορωνοϊός: Σε εμβολιαστικά κέντρα μετατρέπονται Helexpo και ΔΕΘ

Στόχος οι 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Σε εμβολιαστικά κέντρα μετατρέπονται δύο από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα, με στόχο την αύξηση του ημερήσιου αριθμού εμβολιασμών.

Κορωνοϊός: Μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων - Ανακοινώθηκαν 1.261 νέα

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» ανεβάζει ρυθμούς και έχει στόχο να πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα, καθημερινά 20.000 εμβολιασμοί. Για τον λόγο αυτό μέσα στον Φεβρουάριο δύο από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα χιλιάδων τετραγωνικών, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, αναμένεται να  μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Είναι αυτά της Helexpo στο Μαρούσι και της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» στην Αττική με 649 μολύνσεις

Η δημιουργία των δύο πρώτων κέντρων εντάσσεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για ανάπτυξη επιπλέον 300 εμβολιαστικών κέντρων εντός του μήνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 700. Επειδή οι ανάγκες για στελέχωση είναι μεγάλες, θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία.

Πάνω από 270.000 εμβολιασμοί τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο διενεργήθηκαν 271.000 εμβολιασμοί, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 200.000 και τα εμβολιαστικά κέντρα αναπτύσσονται αναλόγως με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top