Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα»

Ζητά αυστηρή τήρηση της τηλεργασίας στο 50%

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με τα επιδημιολογικά στοιχεία να τρομάζουν τους επιστήμονες. Ενδεικτικό του κλίματος είναι η εκτίμηση για 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως μέσα στον Φεβρουάριο, που έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Κορωνοϊός: Μεταλλάξεις και διασπορά φέρνουν πιο κοντά το τρίτο lockdown

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε τους υπεύθυνους να λάβουν μέτρα τώρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ένα από αυτά, σύμφωνα με τον κύριο Σαρηγιάννη, είναι η αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. Εξήγησε επίσης, αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων πως δεν αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν. 

Δημόπουλος στο Star: «Η νέα μετάλλαξη έχει αυξημένη μεταδοτίκοτητα»

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε και πρόσθεσε πως το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι «κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δε φαίνεται να νοσεί σοβαρά».

Σημείωσε ακόμα πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται προβλέψιμα, συνεκτιμώντας το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων τις προηγούμενες μέρες, αλλά προειδοποίησε πως αλλαγές στην πορεία της πανδημίας θα φανούν στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Τέλος, ο καθηγητής υπογράμμισε πως αναμένει αλλαγή στην πορεία της πανδημίας από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, ειδικά τώρα που καταγράφεται μεγάλη διασπορά και των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top