Παγώνη: Άνοιγμα των σχολείων με τεστ σε μαθητές και καθηγητές κάθε βδομάδα

Οριακά στο «κόκκινο» η Αττική

Ανησυχία για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας τις τελευταίες ημέρες τόσο από ασθενείς με κορωνοϊό όσο και με non-covid ασθενείς εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι η κατάσταση δεν είναι «δραματική» ωστόσο πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα. «Η κατάσταση δεν είναι δραματική, απλώς προσπαθούν να προλάβουν να μη γίνει δραματική. Πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση και με σωστά μέτρα» τόνισε.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων που βρίσκεται «στον αέρα», σημέιωσε ότι αν αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστκαθημερινά και είμαστε προσεκτικοί στα μέσα μεταφοράς και στον συνωστισμό, τότε μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία «με μεγάλη προσοχή και με τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές».

Όσο αφορά στην Αττική, τόνισε ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι πολύ δύσκολο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα σε μια τόσο μεγάλη περιοχή.

Σχετικά με τις ουρές που παρατηρήθηκαν στα καταστήματα το Σαββατοκύριακο, ξεκαθάρισε ότι αν υπάρξει έλεγχος του συνωστισμού στα μεγάλα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα, μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

«Επειδή η Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο κι έχει τα περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί» είπε τέλος.

Αυξημένα και χθες τα κρούσματα 

Χθες, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 312 στην Αττική. Ειδικότερα, στην ανατολική Αττική 39, τον βόρειο τομέα Αθηνών 52, τη Δυτική Αττική 13, τον δυτικό τομέα Αθηνών 53, τον κεντρικό τομέα Αθηνών 71, τον νότιο τομέα Αθηνών 28 και τον Πειραιά 56.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 268 ασθενείς ενώ 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top