Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Πού αναμένονται βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μικρή αύξηση θα παρουσιάσει σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ωστόσο αναμένονται βροχές στα δυτικά και νότια από το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά.

Κατά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, πατόλο που η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία και Θράκη

Αραιές νεφώσεις αναμένονται κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ στη Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις αναμένονται κατά περιόδους πυκνές με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 4 με 6 και τη νύχτα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάμος

Στη Σάμο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τη νύχτα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top