Μονοκλωνικά αντισώματα: Έρχεται στην Ελλάδα το «φάρμακο Τραμπ»

Ξεκίνησε τη διαδικασία το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Τα μονοκλωνικά αντισώματα, -το κοκτέιλ φαρμάκων που θεράπευσαν μέσα σε λίγες ημέρες τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ-, επιχειρεί να φέρει στην Ελλάδα, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Μπορεί να παράξει η Ελλάδα το «φάρμακο Τραμπ»;

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το φάρμακο μειώνει το ιικό φορτίο και αυτό είναι σημαντικό γιατί πιστεύεται ότι μειώνει τις νοσηλείες ασθενών στις ΜΕΘ. Άρα είναι μια ελπιδοφόρα θεραπεία» είπε ο Βασίλειος Κώτσης, καθηγητής του ΑΠΘ και διευθυντής της Γ’ Παθολογικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Κορωνοϊός: Θετικά αποτελέσματα από το υπό δοκιμή κοκτέιλ αντισωμάτων

Ειδικότερα, το νοσοκομείο ξεκίνησε τις διαδικασίες να φέρει το φάρμακο στην Ελλάδα εδώ και 15 μέρες, καθώς η αμερικανική εταιρία Regeneron δε συνεργάζεται με καμία ευρωπαϊκή εταιρία φαρμάκων, όπως μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το συγκεκριμένο φάρμακο πρέπει να περάσει από τον ΕΟΦ και μετά να τιμολογηθεί. Στην Αμερική κοστίζει 1.000 δολάρια η δόση ανά ασθενή, ποσό που εξοικονομείται από τη μείωση των νοσηλειών στις ΜΕΘ. 

Τα έξοδα για την έγκριση και την εισαγωγή της πρώτης παρτίδας μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα ανέλαβε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Αν όλα πάνε καλά το φάρμακο θα έρθει στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top