Μονοκλωνικά αντισώματα: Μπορεί να παράξει η Ελλάδα το «φάρμακο Τραμπ»;

Πότε θα είναι έτοιμο το ελληνικό rapid test

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ανοιχτό, υπό προϋποθέσεις, είναι το ενδεχόμενο να παραχθούν στην Ελλάδα θεραπευτικά μονοκλωνικά αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό. Τη συγκεκριμένη θεραπεία φέρεται να έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Κορωνοϊός: Χαμηλός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων - 68 νέοι θάνατοι

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην «Εμβληματική Δράση» Χρήστος Κίττας, η παραγωγή τέτοιων αντισωμάτων έχει επιτευχθεί σε ελάχιστες χώρες στον κόσμο.

Κρούσματα Σήμερα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

«Τα αντισώματα που παρήχθησαν και θα χρησιμοποιηθούν για το rapid test, έχουν σταλεί στην Regeneron, η οποία τα έχει αναλύσει και μας έχει στείλει mail, το οποίο πιστοποιεί ότι είναι πολύ ισχυρά. Για να γίνουν φάρμακο χρειάζεται να τα πάρει μία πολύ μεγάλη βιομηχανία και να προχωρήσει στη διαδικασία «εξανθρωποποίησης» (humanization) όπως λέγεται. Δυνητικά θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αν βρεθεί μία ειδική φαρμακοβιομηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο – Όλη η διαδικασία

Πότε θα είναι έτοιμο το ελληνικό rapid test

Για το ελληνικό rapid test που υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμο να διανεμηθεί στην αγορά εντός δύο-τριών μηνών, ο καθηγητής ανέφερε ότι μία ή δύο ελληνικές εταιρείες, πιθανώς σε σύμπραξη, που θα αναλάβουν την παραγωγή του, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top