Κορωνοϊός: Πώς θα κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο – Όλη η διαδικασία

Επιλογές και για όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στην πλατφόρμα, ώστε να πάρουν σειρά για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε ο κ .Πιερρακάκης στο Mega. 

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Ποιες ομάδες θα εξαιρεθούν από τον μαζικό εμβολιασμό

Όπως τόνισε θα κλείνονται εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνεται ραντεβού στους πολίτες. 

Τα ραντεβού αυτά θα μπορούν να τα αλλάξουν αν παραστεί ανάγκη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμόρφωση των καναλιών εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. 

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα κλείνουμε ραντεβού

Αναφέρομενος στο call center ο υπουργός υπογράμμισε ότι «με τη μορφή που το περιγράφουμε ή που το φανταζόμαστε συνήθως, δε θα υπάρχει». 

«Θα χρησιμοποιήσουμε call center με έναν τρόπο που θα ανακοινώσουμε στην πορεία. Γιατί πάρα πολύ απλά εάν 2 εκατ. άτομα έπαιρναν τηλέφωνο την ίδια ημέρα για να κλείσουν ένα ραντεβού αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει τέτοιο call center στις ΗΠΑ όχι στην Ελλάδα. Θα έχουμε όμως παρόλα αυτά και έναν πολύ εύκολο τρόπο για τον κόσμο ο οποίος δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες. Θα έχουμε λοιπόν φυσικά σημεία εξυπηρέτησης δηλαδή θα υπάρξουν κάποια σημεία, θα τα ανακοινώσουμε επίσημα στην πορεία, στα οποία ο κόσμος μπορεί να πάει να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς και εάν επιθυμεί να τα αλλάξει και μετά να κλείσει το ραντεβού του», εξήγησε.

Κικίλιας: Αυτή είναι η διαδικασία για να εμβολιασθούν οι πολίτες

Ο κ. Πιερρρακάκης επεσήμανε ότι η καμπάνια ενημέρωσης θα ξεκινήσει άμεσα

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν κεντρικά και στόχος είναι να πειστούν οι πολίτες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top