Κορωνοϊός: Τα ενεργά κρούσματα και οι 10 περιοχές που προκαλούν ανησυχία

Τι είπε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση

Συνολικά 5.324 είναι τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Κικίλια για λιανεμπόριο και σχολεία!  

Από το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων, τα 2.374 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που ανησυχεί και προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση. Επίσης, 951 ενεργά κρούσματα εντοπίζονται στην κεντρική Μακεδονία.

Κρούσματα σήμερα: «Βράζει» η Αττική - Πού εντοπίζονται τα περισσότερα

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζοντας στις περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Bοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας. 

Περιοχές με νέα κρούσματα που παρουσιάζουν αυξητική τάση

Στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξητική τάση και ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους συγκαταλέγονται οι περιφερειακές ενότητες: Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και η Αττική, κυρίως ο βόρειος και κεντρικός τομέας.

Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σήμερα νοσηλεύονται με κορωνοϊό 1.445 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 274 διασωληνωμένοι. «Και στις απλές κλίνες και στις κλίνες ΜΕΘ, η μείωση ανά εβδομάδα είναι μικρή» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο αριθμός εισαγωγών παραμένει υψηλός. (σήμερα έγιναν 112 εισαγωγές).

Σχετικά υψηλή είναι και η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ. Στο 48% το ποσοστό στην επικράτεια, με το 63% να αντανακλά την κατάσταση στην Αθήνα και το 50% στη Θεσσαλονίκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top