Eλεύθεροι υπό όρους οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση στην Αργυρούπολη

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καθώς και επιτήρηση από κοινωνικό λειτουργό αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως μέλη της αποκαλούμενης «άγουρης συμμορίας».

Ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία.

Ποινική δίωξη σε τρία από τα ανήλικα μέλη συμμορίας στην Αργυρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Αργυρούπολης εις βάρος δυο ανήλικων, εκ των οποίων ο ένας δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι και ο άλλος ξυλοκοπήθηκε με τους δράστες να τους αρπάζουν κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Όπως είπαν, ήταν στην πλατεία αλλά μόλις ξεκίνησε η συμπλοκή έφυγαν.

«Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επεβλήθησαν αναμορφωτικά μέτρα, παρουσίαση μια φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής τους και παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων. Πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων, ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει» δήλωσε ο Αντώνης Μυλωνάς, δικηγόρος ενός εκ των τριών ανήλικων.

Άγρια επίθεση από αγνώστους κατά δύο ανηλίκων στην Αργυρούπολη

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ανέφερε πως ο ανήλικος δεν ήταν στις ομάδες που έκαναν τα επεισόδια. Ήταν παρών στην πλατεια αλλά δεν είχε συμμετοχή κάτι που δέχθηκαν και οι δικαστικές αρχές. 

Τι είπε στην απολογία του ο 16χρονος

«Ήμουν εκεί αλλά δεν είχα καμία συμμετοχή στα επεισόδια ούτε ήμουν σε καμία ομάδα. Κατέβηκα στην πλατεία με τους φίλους μου, όπως συνηθίζουμε τώρα την περίοδο της πανδημίας» υποστήριξε ο ανήλικος.

«Είδα τις δυο ομάδες που άρχισαν να βρίζονται και στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε. Σηκώθηκα να φύγω για να προστατευτώ. Κάποιος άλλος μέσα στον πανικό με έσπρωξε, έπεσα κάτω και χτύπησα το χέρι μου. Σηκώθηκα και έφυγα γρήγορα για να προστατέψω τον εαυτό μου. Όλοι φορούσαν μάσκες και είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση προσώπων. Δεν είδα την επίθεση με το μαχαίρι» συνέχισε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top