Lockdown: Τέλος το κόλπο με τα διπλά SMS - Τι θα ελέγχει η ΕΛ.ΑΣ

Πρόστιμο σε όσους ξεπερνούν τις δύο ώρες στα ψώνια

καταστήματα

Τεράστιες ουρές και συνωστισμός ήταν οι εικόνες που παρατηρήθηκαν έξω από τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο OPEN, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε ότι κόπηκαν πρόστιμα σε πολίτες, οι οποίοι δεν τήρησαν τον χρονικό περιορισμό για τα ψώνια τους.

Καταστήματα ανοιχτά την Κυριακή με κοσμοσυρροή στην αγορά   

«Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Ομως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση» είπε.

Το κόλπο με το διπλό SMS 

Πολλοί μάλιστα έμειναν αρκετές ώρες έξω, στέλνοντας ξανά και ξανά μηνύματα. Όταν δηλαδή περνούσαν οι δύο ώρες, που είχαν στη διάθεσή τους για ψώνια, έσβηναν το SMS που είχαν στείλει αρχικά και έστελναν ξανά μήνυμα με τον κωδικό 2. Με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος ανανεωνόταν, με αποτέλεσμα να έχουν δύο επιπλέον ώρες για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Μπαλάσκας πώς μπορεί να γίνει έλεγχος στα SMS, ανέφερε ότι προέκυψε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 334 νέα κρούσματα και 24 νέους θανάτους. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 288 ασθενείς ενώ 1.068 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top