Κορωνοϊός: Η πανδημία παρουσιάζει σταθεροποίηση τις τελευταίες εβδομάδες

Κάτω από 2% ο δείκτης θετικότητας

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ανακοίνωσε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Εξαιρούνται τα Λύκεια που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή εκείνες με επιβαρυμένο ιικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα - 28 οι θάνατοι

Όπως είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση η κ. Παπαευαγγέλου, η πανδημία παρουσιάζει σταθεροποίηση στη χώρα μας τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε έξαρση του ιού μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρόλο που η διασπορά περιορίζεται πιο δύσκολα τον χειμώνα. 

«Στη χώρα μας είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς η διάρκεια του χειμώνα είναι σύντομη. Επιβεβαιώνονται οι αρχικές μας υποθέσεις, ότι υπάρχει συσχέτιση των θερμοκρασιών με την αύξηση των κρουσμάτων», είπε η κ. Παπαευαγγέλου. «Για κάθε βαθμό αύξησης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, μειώνεται η διάδοση των νέων κρουσμάτων κατά 3%», συνέχισε.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου 6.000 ενργά κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά εντοπίζονται στην Αττική. Ο δείκτης θετικότητας παρέμεινε κάτω από το 2% την τελευταία εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Η πληρότητα στις ΜΕΘ για κορωνοϊό ανέρχεται στο 49% και στην Αττική στο 58%.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τα σχολεία, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα υπάρχουν κρούσματα τόσο σε μαθητές, όσο και σε εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, τα μέτρα φαίνεται πως τηρούνται στα σχολεία καθώς μόλις το 0,1% των τμημάτων σε όλη τη χώρα είναι σήμερα σε αναστολή λόγω κρουσμάτων.

Για τις «κόκκινες» περιοχές, ανέφερε ότι έγινε εισήγηση να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, ενώ οι μαθητές των Λυκείων θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top