Παρέα φίλων είχε ειδικότητα στο άνοιγμα ΙΧ στο παραλιακό μέτωπο

Τι είπε στο star.gr ο δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου

αστυνομία

Μία παρέα τριών ατόμων, δύο άντρες και μία γυναίκα, είχαν γίνει …μάστορες στο να ανοίγουν αυτοκίνητα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Κατηγορήθηκαν για 27 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αναβύσσου Καλυβίων, Λαυρίου και Άνω Λιοσίων τον περασμένο Μάρτιο. 

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο την ώρα της διάρρηξης. Η δικαιολογία τους ήταν ότι μπήκαν μέσα για αστείο και όχι για να το αδειάσουν. Μόνο που δεν έγινε ο ισχυρισμός τους πιστευτός και έτσι τους συνέλαβαν.

Στο αυτοκίνητό τους είχαν βρεθεί δεκάδες εργαλεία. Για να κάνουν μάλιστα τις διαρρήξεις χρησιμοποιουσαν είτε δικά τους είτε νοικιασμένα αυτοκίνητα. Η δράση τους σταμάτησε τον Φεβρουάριο του 2020 με τη σύλληψή τους.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για την παρέα των τριών φίλων πριν από λίγες ημέρες. Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης πέντε ετών και στην 28χρονη τρία χρόνια, όλοι με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου και γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο star.gr:

«Για τη φερόμενη απόπειρα αυτή από την πρώτη στιγμή ζήτησε συγγνώμη, ακόμα και για το αστείο που θέλησε να κάνει με τους συγκατηγορούμενους, και αποδέχεται σε κάθε περίπτωση ότι ήταν λάθος, χωρίς όμως σαφώς να υπάρχει σκοπός τέλεσης του αποδιδόμενου αδικήματος. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση καθώς εκδικάστηκαν τα πραγματικά γεγονότα».

Ο δικηγόρος, Γιάννης Γλύκας

Της Τασούλας Παπανικολάου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top