Lockdown: Σήμερα η μεγάλη απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια

Αναμένονται ανακοινώσεις για ψάρεμα, κυνήγι και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα των αποφάσεων για το άνοιγμα ή όχι των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας. Επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου, ενώ πράσινο φως αναμένεται να πάρουν το ψάρεμα και το κυνήγι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Σχολεία: Λίγο πριν το άνοιγμα γυμνάσια και λύκεια - Τα δύο σενάρια

Όλα δείχνουν πως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν και πάλι, αλλά από την επόμενη εβδομάδα, κι εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές στα επιδημιολογικά στοιχεία. 

Τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης -Το βλέμμα στραμμένο στην 1η Φεβρουαρίου

Αυτή είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και σε αυτό συμφωνεί η πλειοψηφία των ειδικών που συμμετέχουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. 

Μέχρι στιγμής το άνοιγμα των καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων δε φαίνεται να έχει αρνητικό επιδημιολογικό αποτύπωμα, καθώς τηρούνται σε μεγάλο βαθμό όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε 21 σχολεία - Η λίστα με τα τμήματα που έκλεισαν

Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν στους επιστήμονες ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση που αγγίζει τα 480 και ο μέσος όρος ηλικίας, που έχει πέσει στα 46 έτη. 

Lockdown: Απελευθέρωση ψαρέματος και κυνηγιού

Εκτός από την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης η απελευθέρωση του ψαρέματος και του κυνηγιού, χωρίς όμως να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Επίσης δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Σε επιφυλακή ειδικοί - κυβέρνηση ακόμη και για επαναφορά του lockdown!

Στον… πάγος φαίνεται να μπαίνει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, τα οποία ενδεχομένως να επαναλειτουργήσουν στις 8 ή 15 Φεβρουαρίου, ενώ η εστίαση θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top