Εμβολιασμός: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τους πολίτες 80-84 ετών

Πώς κλείνουμε το ραντεβού μας

Ανοίγει από αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 6:00 το απόγευμα η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών των ηλικιωμένων από 80 έως 84 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους​​​​​​​.

Κορωνοϊός: Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει ανά περιοχή

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 85 ετών και άνω έχει ξεκινήσει από τις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι σήμερα 400.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν 13.318 εμβολιασμοί ενώ χθες, Τετάρτη, έγιναν 15.19.

Πώς κλείνουμε το ραντεβού μας για τον εμβολιασμό

Οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους: 

  • σε φαρμακείο,
  • στα ΚΕΠ,
  • μέσω της άυλης συνταγογράφησης και
  • μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.  

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο πολίτης θα λάβει έναν κωδικό (αριθμό ή QR code) που θα χρησιμοποιήσει για το κέντρο εμβολιασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.  

Πώς ελέγχουμε αν μπορούμε να εμβολιαστούμε

Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που εμβολιάζεται την τρέχουσα χρονική περίοδο, στέλνοντας SMS στο 13034.

Οι πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) με ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο στο 13034.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top