Ξεκινά το Σάββατο το Καρναβάλι της Πάτρας: Πώς θα γίνει φέτος

Με διαφορετικό τρόπο οι εορτασμοί της Αποκριάς

Το Σάββατο ξεκινά το Καρναβάλι της Πάτρας, ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή ακύρωσή του, μετά τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που άρχισαν να εντοπίζονται στη χώρα μας. Φέτος, το θέμα του καρναβαλιού θα είναι «Το πλήρωμα του χρόνου» και σύμφωνα με την παράδοση ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο. 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, το θρυλικό καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

H Πάτρα «κινείται» σε ρυθμούς Καρναβαλιού - Φωταγωγήθηκε η πόλη

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου και το ΔΗΠΕΘΕ, έχει ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, που θα μεταδίδονται τηλεοπτικά και διαδικτυακά μεταφέροντας τον παλμό του καρναβαλιού και της πατρινής δημιουργίας σε κάθε γεωγραφική άκρη με την συνδρομή της τεχνολογίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι να αλλάξει η διάθεση στον κόσμο, να μεταδώσουμε νότες αισιοδοξίας και χαράς, να πούμε όχι στην απαισιοδοξία και στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα και να δοθεί μια ανάσα σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν και μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». 

Πατρινό Καρναβάλι: Έγινε η φαντασμαγορική έναρξη!

Ωστόσο έκανε έκκληση σε όλους τους Πατρινούς να μη σπεύσουν να δουν από κοντά τα δρώμενα της τελετής έναρξης, ξεκαθαρίζοντας πως θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας. 

Οι φετινές δράσεις θα έχουν ματιές στην ιστορία και το παρελθόν, αλλά και από την προοπτική για το αύριο του καρναβαλιού. 

Στο πλαίσιο του καρναβαλιού θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαγωνισμοί τραγουδιού και άλλες δράσεις. Όλες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά και μέσω διαδικτύου, χωρίς σπατάλες, όπως είπε ο δήμαρχος, με στόχο να προσφέρουν λίγη χαρά στον κόσμο. 

Καρναβάλι της Πάτρας: Με τελάληδες η έναρξη

Την έναρξη του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα προαναγγείλουν αύριο και μεθαύριο οι δύο τελάληδες, η Μαρία Αγουρίδη και ο Γιώργος Λογαράς, με το μουσικό άρμα στους δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων, σύμφωνα με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 21:00 το βράδυ με όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης, για τους εμπλεκόμενους, λόγω κορωνοϊού, μέσα από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή εκπομπή από τοπικά - περιφερειακά κανάλια και σε live streaming από το site του διαδικτύου και την επίσημη σελίδα του πατρινού καρναβαλιού carnivalpatras.gr. 

Σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας», η τελετή θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top