Λινού: «Η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να ανοίξει»

Tι είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τη δυνατότητα να ανοίξει η εστίαση αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάθε άνοιγμα μίλησε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Τα καταστήματα άνοιξαν αλλά το SMS μένει

«Να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Οι ουρές εκτός καταστημάτων, σε απόσταση και με μάσκα, δεν πειράζουν πολύ. Ας ελπίσουμε ότι θα πάμε καλά» ανέφερε μιλώντας στο μιλώντας στο MEGA, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για τα πολυκαταστήματα «που δεν έχουν φυσικό αερισμό».

Lockdown: Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Στο ερώτημα ποιες άλλες δραστηριότητες θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν, σημείωσε ότι η διενέργεια περισσότερων μοριακών τεστ θα δώσει καλύτερη εικόνα και αναλόγως θα μπορούμε να προχωρήσουμε.

Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, η καθηγήτρια Λινού επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ακόμα και στα lift, ενώ πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει τους λόγους που απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι.

Βατόπουλος: Αν πάει καλά το λιανεμπόριο, ίσως ανοίξει μετά η εστίαση

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση από νομό σε νομό, εξήγησε ότι αυτό επαφίεται στην επιδημιολογική κατάσταση του κάθε νομού. «Η νόσος είναι τέτοια που δεν είναι ενιαίος ο επιπολασμός της. Μπορεί σε κάποιους νομούς για 15 - 20 ημέρες να υπάρχει τεράστια έξαρση και σε άλλους να πάνε μια χαρά τα πράγματα. Δεν έχουμε όμως τόσα πολλά αξιόπιστα τεστ για να μας καθορίζουν πού τα πράγματα είναι ασφαλή» κατέληξε. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top