Τα καταστήματα άνοιξαν αλλά το SMS μένει

Γιατί δε σκοπεύει να καταργήσει την αποστολή μηνυμάτων η κυβέρνηση    

Στο φαινομενικά παράδοξο, να έχουν ανοίξει τα καταστήματα αλλά να παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS, η οποία συμπεριλαμβάνει πλέον και τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων εκτός από ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Δε θα ισχύει το sms των 2 ωρών για τα κομμωτήρια    

Όπως εξήγησε, στην κυβέρνηση δεν σκοπεύουν να καταργήσουν τα γραπτά μηνύματα,   τουλάχιστον για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, επειδή : 

  • Αν σε πιάσουν να έχεις στείλει δύο φορές - τη μια μετά την άλλη -  μετακίνηση για αγορές σε καταστήματα και να είσαι τέσσερις ώρες έξω, μπορεί να «φας πρόστιμο», και αυτόν έχει μια πρακτική αξία .
  • Για ψυχολογικούς λόγους,  γιατί έτσι, λένε ότι θυμόμαστε πως  υπάρχουν οι περιορισμοί και αυτό δημιουργεί μια «συγκράτηση» στις εξόδους από το σπίτι.  

Χαρδαλιάς: Όλα όσα είπε για SMS για ψώνια και μετακινήσεις

Όπως πάντως πρόσθεσε η Κ. Μακρή στην ουσία λογική δεν υπάρχει. Μέχρι την Παρασκευή στέλνονταν 4,5 εκατ. μηνύματα την ημέρα ενώ σήμερα που άνοιξαν τα καταστήματα ενδεχομένως να ανήλθαν και στα 5,5 εκατ SMS. 

«Ποια είναι άσκοπη και ποια σκόπιμη μετακίνηση δεν το ξέρει κανείς. Άρα δεν έχει νόημα» επισήμανε η σχολιάστρια του Star η οποία πρόσθεσε:  «Έχουμε επίσης 1.000 αστυνομικούς που ξεροσταλιάζουν στους δρόμους για να ελέγχουν όχι αν είναι δικαιολογημένη η μετακίνηση, αλλά αν τυπικά έχουμε στείλει ένα μήνυμα.  Τη νύχτα με την απαγόρευση κυκλοφορίας το SMS έχει ένα νόημα. Τη μέρα πια δεν έχει κανένα».    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top