Lockdown: Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Ετοιμότητα για έκτακτα μέτρα αν υπάρξει συνωστισμός

Με πολύ προσεκτικά και αργά βήματα θα συνεχιστεί σταδιακά το άνοιγμα της οικονομίας αλλά και η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Η επιτροπή των ειδικών θέλει να καταγράψει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετα να πάρει αποφάσεις. 

Lockdown: Έρχονται αποφάσεις για κυνήγι, ψάρεμα και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Η πρεμιέρα του ανοίγματος στο λιανεμπόριο είναι πολύ κρίσιμη. Ειδικά οι εικόνες που θα αποτυπωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των ειδικών.
Αν παρατηρηθούν φαινόμενα επικίνδυνου συνωστισμού δεν αποκλείεται ακόμη και έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών για να μπουν νέοι περιορισμοί.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου κι αν όλα πάνε καλά θα είναι δυνατόν να εξεταστεί το άνοιγμα από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για τα καταστήματα ΠΡΟΠΟ, τα τατουάζ, το κυνήγι και το ψάρεμα.

Αισιοδοξία για το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολείων τον Φεβρουάριο

Στην συνέχεια την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου με την συμπλήρωση δυο εβδομάδων από το άνοιγμα των δημοτικών, θα εξεταστεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Εστίαση: «Κλειστή» για άλλους δύο μήνες

Σειρά για άνοιγμα θα πάρουν από τις 8 Φεβρουαρίου και μετά τα χιονοδρομικά κέντρα με αυστηρά μέτρα.

Για την εστίαση η εκτίμηση είναι ότι στο καλό σενάριο, θα μπορούσε να ανοίξει από τις 15 Μαρτίου και μετά με αυστηρά μέτρα μέσα στα καταστήματα και θερμάστρες.

Κρούσματα σήμερα: Ξεπέρασαν τις 200 οι μολύνσεις στην Αττική

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και εκτόξευση κρουσμάτων που θα οδηγούσε σε νέα καραντίνα.

Μειώνεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα του κορωνοίού στη χώρα, εκ των οποίων τα 215 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 67 στη Θεσσαλονίκη.

Μειωμένος ήταν ο αριθμός των θανάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 20 ασθενείς. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 323 συνάνθρωποί μας, ενώ 1.028 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top