Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή

Έκκληση Χρυσοχοΐδη σε οδηγούς για χρήση ΛΕΑ

χιόνια

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Λέανδρος», που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα και η Πάρνηθα

«Πραγματοποιήθηκε μια πολύ μεγάλη σύσκεψη, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν από την κακοκαιρία που έρχεται. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα βοηθήσουν, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί κανέναν πρόβλημα. Και ό,τι δημιουργηθεί είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αμέσως, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις στην κυκλοφορία και την οικονομική ζωή της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Απηύθυνε επίσης έκκληση σε όλους να μην οδηγούν στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), λέγοντας ότι αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τις ζωές ανθρώπων. 

«Μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Σεβαστείτε τον νόμο», τόνισε.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια στην Αττική - Στην «κατάψυξη» η χώρα

Όσον αφορά στην κακοκαιρία και τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ο υπουργός σημείωσε ότι πιθανόν να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στον κεντρικό κορμό της χώρας τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, ωστόσο γίνεται έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top