Συνεχίζεται η δίκη για τον ιερέα της Μάνης - Τι κατέθεσαν μάρτυρες

Κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού

Το σχετικό ρεπορτάζ του Star για την υπόθεση στις 16/10/20

Με την κατάθεση μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας, η δίκη του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2019.

Μάνη: Άρχισε η δίκη για τον ιερέα που φέρεται να ασέλγησε σε ανήλικη

Στο δικαστήριο σήμερα κατέθεσαν οι δύο κόρες  του ιερέα, που από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν ότι ο πατέρας τους ασέλγησε στο κορίτσι. Μίλησαν για το ήθος του αλλά και πως βοηθούσε πάντα όλους τους ανθρώπους.

Αποκλειστικό: Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας της Μάνης στην κατάθεσή του

Ως μάρτυρας κατέθεσε και μια συγχωριανή του ιερέα, η οποία υποστήριξε ότι το παιδί το έβλεπε χαμογελαστό και πως ποτέ δεν είχε διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν μετέφεραν τη 12χρονη στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το κορίτσι έκλαιγε και ζητούσε να επιστρέψει στον ιερέα.

Μάνη: Σε δίκη ο ιερέας για την ασέλγεια σε ένα κορίτσι 12 ετών

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πέρσι το καλοκαίρι, όταν το  κορίτσι είχε καταγγέλλει στο «Χαμόγελο του παιδιού» ότι είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον ιερέα που φιλοξενούσε εκείνη και τη μητέρα της.

Ασέλγεια Μάνη: Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα που κακοποιούσε 12χρονη

Το παιδί είχε περιγράψει στις καταθέσεις του ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και σήμερα παραμένει σε ξενώνα φιλοξενίας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο βούλευμα του εισαγγελέα αναφερόταν ότι ο ιερέας εκμεταλλεύθηκε ότι το κορίτσι έμενε σπίτι του, τη θέση του και τη σχέση εμπιστοσύνης και την προέτρεψε πολλές φορές να ξαπλώσει μαζί του στο ίδιο κρεβάτι που κοιμόταν με τη μητέρα της, αλλά αυτή αρνιόταν.

Αποκλειστικό: Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας της Μάνης στην κατάθεσή του

Η δίκη διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα.

Ο δικηγόρος του ιερέα, Νίκος Ιωάννου, δήλωσε στο star.gr: «Το Δικαστήριο είχε σήμερα την ευκαιρία, μέσα από δημόσια έγγραφα που καταθέσαμε, να δει την αλληλουχία των πραγματικών περιστατικών και να  αντιληφθεί ότι η ανήλικη περιέβαλε τον ιερέα με αγάπη, θεωρώντας και αποκαλώντας τον "μπαμπά", ακόμα και χρόνια μετά από τη φερόμενη καταγγελία της δήθεν ασέλγειας.

Ο δικηγόρος του ιερέα, Νίκος Ιωάννου

Ο δικηγόρος του ιερέα, Νίκος Ιωάννου

Ομοίως από δημόσια έγγραφα έχει  αποδειχθεί ότι -ευτυχώς!- το παιδί δε φέρει κανένα ίχνος κακοποίησης,  όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική αλλά και την παιδοψυχιατρική εκτίμηση».

της Τασούλας Παπανικολάου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top