Σταδιακή άρση του lockdown: Τι θα ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα

Τι θα γίνει με την εστίαση

Μετά το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών, η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown την επόμενη εβδομάδα. Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως το λιανεμπόριο.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown. Ανά βδομάδα θα κρίνονται οι αριθμοί και η τελική εισήγηση θα βγαίνει κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων κάθε Παρασκευή. 

Με λουκέτο απειλούνται χιλιάδες γυμναστήρια - Τι θα γίνει με τις συνδρομές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτερα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού. 

Οι τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση. 

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top