Κορωνοϊός: «Ένα τρίτο κύμα θα μπορούσε να είναι ολέθριο για την Αττική»

«Καμπανάκι» από τον διεθυντή της ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Ν. Καπραβέλο

Ανησυχία για μια «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες προκαλεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων και η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια ώρα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ένα τρίτο κύμα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τη χώρα μας.

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού από τους άνω των 85

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, μια μερική αποκλιμάκωση μπορεί να αποδειχθεί «καταστροφική». Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Σκάι, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική».

Ημαθία: Γυρίσματα videoclip με δεκάδες Ρομά εν μέσω lockdown

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως τα σχολεία σε πολύ μικρότερο βαθμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξαρση της πανδημίας.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική και Θεσσαλονίκη

Φόβος για την Αττική

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτό πουν τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της αγοράς, επισημαίνοντας ότι αυτό «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Κορωνοϊός: 445 νέα κρούσματα και 36 νεκροί σε 24 ώρες

Πρόσθεσε, δε, ότι ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα θα μπορούσε να είναι ολέθριο για την Αττική, όπου ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος. «Το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top