Κορωνοϊός: Το ΕΣΥ εξακολουθεί να αποσυμφορείται αλλά με αργούς ρυθμούς

Τι είπε στην ενημέρωση για την πανδημία ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Στην πορεία του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 721 νέα κρούσματα και 49 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Όπως είπε, η πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ήδη στο τρίτο κύμα. Σε Γαλλία και Ιταλία τα κρούσματα είναι σε σταθερό επίπεδο.

Στην Ελλάδα, υπάρχει μείωση των ενεργών κρουσμάτων και οι ΜΕΘ έχουν αποσυμφορηθεί περίπου κατά 40% σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 60%.

Ωστόσο η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. «Το ΕΣΥ εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες η πτωτική τάση έχει επιβραδυνθεί» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης. Την ίδια στιγμή, οι διαγνώσεις στην Αττική έχουν αυξομειώσεις ενώ η Θεσσαλονίκη διατηρεί την πτωτική πορεία της.

Κρούσματα Σήμερα: Σχεδόν τριπλάσια στην Αττική απ΄ότι στη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του κορωνοϊού σημείωσε ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά το επίπεδο διάδοσης και νοσηρότητας του νέου στελέχους.

Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 721 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 386 ασθενείς, ενώ 950 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο 49 άνθρωποι κατέληξαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top