Εμβολιασμός: Χρήσιμες οδηγίες για το ραντεβού για το εμβόλιο

Θα προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας -5/1/20

Η επιχείρηση για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου και ήδη έως τις 6 Ιανουαρίου έχουν γίνει 24.602 εμβολιασμοί. Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό με προτεραιότητα της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων των 85 ετών και άνω.

Μητσοτάκης: Από τις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού 

Η σειρά προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς 

Στην πρώτη φάση, η οποία ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου, εμβολιάζονται:
- Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
- Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
- Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
- Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης

Στη δεύτερη φάση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021, θα εμβολιαστούν:
- Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)
-  Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
-  Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
-  Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
-  Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω
- Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας
- Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους
- Άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)
- Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19

Στην τρίτη φάση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021, θα εμβολιαστούν:
- Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Χρήσιμες συμβουλές για το ραντεβού για το εμβόλιο

Το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται με τέσσερις τρόπους: στον σύνδεσμο emvolio.gov.gr, με sms μέσω άυλης συνταγογράφησης, σε φαρμακεία και σε ΚΕΠ. 

1. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα πάρουν SMS για την ημέρα και ώρα του ραντεβού. Θα έχουν στη διάθεση τους τρεις μέρες προκειμένου να απαντήσουν αν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. 

2. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

3. Όσοι δεν είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα μπαίνουν από τη Δευτέρα στο emvolio.gov.gr. Με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxis και τον ΑΜΚΑ, το σύστημα θα τους απαντά εάν ανήκουν στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν. Αν ανήκουν, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες, στο κοντινότερο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής κατοικίας τους. Το σύστημα των ραντεβού θα μοιάζει με αυτό των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

4. Όσοι δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία για ραντεβού στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, με την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Το emvolio.gov.gr έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Κάθε απόγευμα κάνει επικαιροποίηση των στοιχείων για τους εμβολιασμούς και ως προς το σύνολο και ανά περιοχή. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top