Κορωνοϊός: Έλεγχοι και πρόστιμα πάνω από 400.000 ευρώ τη Δευτέρα

Αναλυτικά τα στοιχεία από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν χθες, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, συνολικά 70.172 ελέγχους και κατέγραψαν 1.254 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Ζάκυνθος: Πρόστιμα για γυρίσματα διαφημιστικού σποτ παρά το lockdown

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 405.500€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε συνολικά 62.427 ελέγχους με κυριότερες παραβάσεις τη μη χρήση μάσκας, τη μη νόμιμη μετακίνηση, τη μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και τις ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Αναλυτικότερα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και σε επιβολή προστίμου 3.000€. Επιπλέον, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ σε βάρος της εν λόγω επιχείρησης και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωτοχρονιά: Ήταν φρόνιμοι οι Έλληνες; –Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, έγινε μια ακόμα σύλληψη και επιβολή ενός προστίμου 3.000€ για διοργάνωση πάρτι σε οικία με έξι  συμμετέχοντες, στους οποίους βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300€ έκαστος για παραβίαση του περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιπτώσεις συλλήψεων και προστίμων:

  • Μία σύλληψη δικηγόρου για παράβαση που αφορούσε τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού και σε επιβολή προστίμου 1.000€ για μη τήρηση υποχρέωσης παρουσίας πελατών κατόπιν ραντεβού. Επίσης, βεβαιωθήκαν έξι πρόστιμα ύψους 300€ έκαστος στους πελάτες που βρίσκονταν εντός του δικηγορικού γραφείου και δεν τηρούσαν αποστάσεις, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Δύο συλλήψεις για παραβάσεις που αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού (ιδιωτική συνάθροιση σε οικία), στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Δύο συλλήψεις για παράβαση που αφορούσε τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού και σε επιβολή προστίμου 5.000€ στον ιδιοκτήτη επιχείρησης ενδυμάτων –υποδημάτων, καθώς και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών, στην Περιφέρεια Αττικής. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται στα όρια του αυτόφωρου.
  • Πρόστιμο 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο μίνι μάρκετ και 5.000€ στον ιδιοκτήτη για παραβίαση ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Πρόστιμο 5.000€ στον ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Σύλληψη ιδιοκτήτη παραδοσιακού καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000€ στην επιχείρηση, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Σύλληψη ιδιοκτήτη καφετέριας που σέρβιρε καθήμενους πελάτες, επιβολή προστίμου 5.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Πρόστιμα από το Λιμενικό συνολικού ύψους 900€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  • Πρόστιμα από την Ε.Α.Δ. συνολικού ύψους 600€ για μη χρήση μάσκας (2x300€) σε εργαζόμενους σε κατάστημα διανομής φαγητού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 2.840 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top