Κορωνοϊός: «Δύσκολοι οι μήνες έως τον Μάρτιο»

Τι είπε ο κ. Βασιλακόπουλος - Ποιες μέρες είναι κρίσιμες

Δύσκολοι θα είναι οι μήνες μέχρι τον Μάρτιο για την πανδημία του κορωνοϊού, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

«Το κρύο είναι κακός σύμβουλος για τον κορωνοϊό. Θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα και με το που η κυβέρνηση ενδώσει στις λογικές πιέσεις της κοινωνίας για άνοιγμα, με μαθηματική βεβαιότητα αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Ιδίως αν ανοίξουν πολλές δραστηριότητες και είμαστε βαθιά στον χειμώνα».

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο -11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα

«Κρίσιμες μέρες η Τρίτη και η Παρασκευή για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα»

«Σήμερα θα έχουμε μια καθαρή εικόνα του πώς πάει η επιδημία του κορωνοϊού και πώς επηρεάστηκε από τα Χριστούγεννα. Σήμερα θα έχουμε κανονικό αριθμό τεστ και επίσης αυτό θα επαναληφθεί την Παρασκευή. Αυτές οι δύο μέρες στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αργίες είναι κρίσιμες», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο», ενώ για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «ενέχει ρίσκο η 11η Ιανουαρίου και γι' αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το lockdown, το οποίο αναμένεται, όπως κάθε lockdown, να μειώσει τα κρούσματα έτσι ώστε να εξισορροπήσει τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά το εορταστικό 10ήμερο».

Απόλυτη ασφάλεια θα υπάρχει όταν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός, κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top