Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα από Ντουμπάι

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των επιστημόνων

Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας από τους εκδρομείς των εορτών στο Ντουμπάι είναι γεγονός.  Το πρώτο είναι μια γυναίκα που μένει στην Αθήνα, η οποία έχει μπει σε καραντίνα 14 ημερών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες έγιναν 207 rapid test σε όσους επέστρεψαν από το Ντουμπάι, όπου είχαν ταξιδέψει για να υποδεχθούν το νέο έτος. 

Κορωνοιός: Οι γειτονιές της Αττικής που είναι στο «κόκκινο»

Μέχρι στιγμής ένα έχoυν βγει θετικά, αυτό της συγκεκριμένης γυναίκας, την οποία παρέλαβε από το αεροδρόμιο βαν της Πολιτικής Προστασίας και τη μετέφερε στο σπίτι της και άλλο ένα.

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν από το Ντουμπάι κι άλλοι Έλληνες, οι οποίοι θα υποβληθούν σε τεστ και θα μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Τις τελευταίες μέρες οι εικόνες από τα ξέφρενα πάρτι στο Ντουμπάι, παρουσία επώνυμων Ελλήνων είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

Κλαμπ, εμπορικά κέντρα, καταστήματα όλα στο Ντουμπάι λειτούργησαν κανονικά κατά τη διάρκεια των εορτών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, λες και δεν υπάρχει πανδημία κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Στο κόκκινο ξανά η Αττική με 124 κρούσματα - 78 στη Θεσσαλονίκη

Τίποτα δεν πτόησε τους διοργανωτές των κορωνοπάρτι, ούτε καν τα 1.859 κρούσματα που ανακοινώθηκαν στο Εμιράτο την Πρωτοχρονιά. 

Τη δεύτερη μέρα του νέου έτους ανακοινώθηκαν 1.963 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, αλλά αυτό δεν ανησυχεί την τοπική κυβέρνηση. 

Πέτσας για τους διάσημους που επιστρέφουν από Ντουμπάι: Όλοι σε καραντίνα

Αντίθετα από την 1η Ιανουαρίου αίρεται στο Ντουμπάι το μέτρο της θερμομέτρησης στα εμπορικά κέντρα και στα εστιατόρια, ενώ τρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο εμβόλια, της Pfizer και το κινεζικό της Sinopharm.

Στη χώρα μας πάντως έχει ηχήσει το καμπανάκι του συναγερμού και έχουν δοθεί εντολές για αυστηρούς ελέγχους σε όποιους έρχονται από το Εμιράτο για να προλάβουν μια ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top