Πέτσας για τους διάσημους που επιστρέφουν από Ντουμπάι: Όλοι σε καραντίνα

«Οι περιορισμοί είναι για όλους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στους Έλληνες celebrities -και όχι μόνο- που επέλεξαν το Ντουμπάι για να υποδεχτούν το 2021, αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία πολλών Ελλήνων διάσημων, οι οποίοι έκαναν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στο Nammos Dubai, καθώς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ισχύουν τόσο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, όσο αυτά που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα.

O Πέτρος Κωστόπουλος απαντάει για το ταξίδι του στο Ντουμπάι

Λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εικόνες Ελλήνων να περάσουν τις ημέρες των εορτών στο Ντουμπάι αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού όπου δεν ισχύουν αυστηρά μέρα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως κατά την επιστροφή τους θα μπουν όλοι σε καραντίνα.

Πέτρος Κωστόπουλος-Κατερίνα Λιόλιου: Το πρώτο κοινό βίντεο του ζευγαριού

«Έχουμε πει πριν από τα Χριστούγεννα, όταν αυστηροποιήσαμε τα μέτρα, ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλλεται όχι μόνο στο PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα. Και αυτό το κάναμε όχι για να αποτρέψουμε τους Έλληνες φοιτητές που θα έρχονταν από το εξωτερικό αλλά κυρίως τους Έλληνες, που επειδή δε θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχωβα ή σε άλλα κοσμικά θέρετρα θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Επομένως η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούργιο και θα μπουν σε καραντίνα όσοι επιστρέψουν. Οι περιορισμοί δεν είναι μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό, είναι για όλους».

Πέτσας: «Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων»

Nα σημειωθεί ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας (1.856), νούμερο αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μάλιστα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, οι έλεγχοι με rapid test στο Ελευθέριος Βενιζέλος, έγιναν ακόμη πιο αυστηροί σε όλους τους επιβάτες που επιστρέφουν από ΗΑΕ, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι με βάση και τις ισχύουσες διατάξεις να παραμείνουν σε καραντίνα μετά την άφιξη τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top