Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας - Πρόστιμα ύψους 499.400€ μόνο χθες!

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας

πρόστιμο ΕΛΑΣ/ eurokinissi

Συνεχίζονται οι καθημερινοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ αλλά και των άλλων αρμόδιων οργάνων (Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19.

Για χθες, Τρίτη 29/12, διενεργήθηκαν συνολικά 74.987 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.621 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Τα πρόστιμα που υποβλήθηκαν ανέρχονται σε 499.400€, ενώ υποβλήθηκε και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν την μη χρήση μάσκας αλλά και τη μη νόμιμη μετακίνηση. Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορούν 7 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων, μια σύλληψη προσωρινά υπεύθυνης καφέ – παντοπωλείου και της επιβλήθηκε 3.000€ πρόστιμο για παροχή υπηρεσιών σε πελάτες.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ σε έναν προσωρινά υπεύθυνο οίκου ανοχής για παράβαση που αφορούσε τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός 1520 χθες δέχτηκε συνολικά 2.292 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top