Στο Star η πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε: «Δεν έχω καμία παρενέργεια»

Πώς περιέγραψε τη διαδικασία του εμβολιασμού

Ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έγινε στις 27 Δεκεμβρίου. Η πρώτη που εμβολιάστηκε είναι η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. H ίδια μίλησε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και όπως είπε, ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό δεν έχει καμία παρενέργεια.

Ιστορική στιγμή: Έγινε το πρώτο εμβόλιο για κορωνοϊό στην Ελλάδα

Περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ανέφερε ότι κρατά περίπου 15 λεπτά. Από τη στιγμή που φτάνει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο, θα λαμβάνεται το ιστορικό από τον γιατρό, θα γίνεται ο εμβολιασμός και για λίγα λεπτά θα παραμένει στον χώρο μήπως υπάρξει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια. 

Η κ. Καμπισιούλη αναμένεται να κάνει τη δεύτερη δόση στις 16 Ιανουαρίου. «Μέχρι να αποκτήσει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχουμε ακόμη πολύ δρόμο» πρόσθεσε και σημείωσε ότι ακόμη κι αν κάνουμε το εμβόλιο θα πρέπει να προσέχουμε γιατί δε θα έχουν όλοι θωρακιστεί. 

«Όλους αυτούς τους 10 μήνες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον Covid 19, παραμερίζοντας φόβους και αγωνίες καθώς είμαστε στην πρώτη γραμμή. Τώρα με το εμβόλιο νιώθουμε μια ανάταση και αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας» κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top