Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια - Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Ιστορική μέρα - Οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά των εμβολίων

Έφτασαν στις 6 και μισή το απόγευμα της Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν φορτία του εμβολίου από τη μονάδα παραγωγής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη Πουρς του Βελγίου, αναχώρησαν την παραμονή των Χριστουγέννων, με προορισμό τις χώρες της ΕΕ.

Κορωνοϊός: 617 νέα κρούσματα, 470 διασωληνωμένοι και 50 θάνατοι

Υπό άκρα μυστικότητα θα μεταφερθούν σε αποθηκευτικό χώρο στο Κρυονέρι της Αττικής και με συνοδεία αυτοκινήτων της αστυνομίας, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ θα αρχίσει η διανομή του.

Πριν ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολίου καθώς θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν. 

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου εμβολιάζονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός και κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στις 28 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και  στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν οι υπουργοί: 

Εξωτερικών – Νίκος Δένδιας
Προστασίας του Πολίτη – Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Εθνικής Άμυνας – Νίκος Παναγιωτόπουλος
Υγείας – Βασίλης Κικίλιας
Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Κυριάκος Πιερρακάκης.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top