Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι 7 ανήλικοι για τον βιασμό της 14χρονης

Υποστήριξαν ότι όλα έγινα με τη συγκατάθεσή της

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι που κατηγορούνται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά μια 14χρονη συμμαθήτριά τους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Στις απολογίες τους οι ανήλικοι υποστήριξαν ότι έγιναν κάποιες πράξεις αλλά ήταν με τη συγκατάθεση της κοπέλας, κάτι που η ίδια αρνείται και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η κατάθεση της 14χρονης που έπεσε θύμα βιασμού

Η καταγγελία που αντιμετωπίζουν είναι προσβολή της γενετήσιας πράξης που θεωρείται πλημμέλημα. Το δικαστήριο αποφάσισε και για τους επτά επιμορφωτικά μέτρα, όπως την ανάθεση επιμέλειας σε επιμελητή μια φορά τον μήνα.

Τους επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της συνδιαλλαγής ανήλικου δράστη και θύματος καθώς και παρακολούθηση κοινωνικών και ψυχολογικών προγραμμάτων.

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή οι επτά ανήλικοι για τον βιασμό της 14χρονης

Στους δύο ανήλικους, οι οποίοι εγκατέλειψαν το σημείο νωρίτερα, επεβλήθησαν τα επιμορφωτικά μέτρα της επίπληξης και της ανάθεσης επιμέλειας σε επιμελητή ανηλίκων.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο δικηγόρος ενός από τους επτά ανήλικους που κατηγορούνται για την υπόθεση. «Ο εντολέας μου ήταν ένας εκ των δύο παιδιών που αποχώρησαν πιο νωρίς και αυτό το λέει και η ίδια η κοπέλα» τόνισε.

«Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Η διαδικασία κράτησε πολύ ώρα, υπήρξε μια ενδελεχής έρευνα με παιδοψυχολόγους που μίλησαν και με τα παιδιά και με τους γονείς. Δεν παίρνουμε τις αποφάσεις ελαφρά την καρδίαν» είπε ο δικηγόρος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top