Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι για την υπόθεση κατασκοπείας

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες τους

Προφυλακίστηκαν ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο μετά τη μαραθώνια απολογία τους.

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Πώς «κρύβονταν» οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι

Οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι δήλωσαν ότι δεν είναι κατάσκοποι. Τα «έριξαν» ο ένας στον άλλο, υποστηρίζοντας ότι δεν κατασκόπευαν τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτικών και τις θέσεις των πολεμικών μας πλοίων στο Καστελόριζο.

Αυτό ανάγκασε την ανακρίτρια να τους εξετάσει κατ'αντιπαράσταση. Η μεταγωγή τους στα δικαστήρια έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και οι δύο κατηγορούμενοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας.

Οι Έλληνες πράκτορες περίμεναν με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό από το καλοκαίρι να φανερωθεί η κατασκοπευτική δράση των δυο ανδρών που πολλές φορές δε μπορούσαν να κρύψουν τα σχέδιά τους ακόμα και από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

O «αδύναμος» κρίκος φαίνεται ότι ήταν από την αρχή ο μάγειρας, καθώς φέρεται πάνω στην απελπισία του να έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο δράσης του δικτύου και κυρίως το υπόγειο κανάλι μέσω του οποίου το οπτικό υλικό έφτανε στο βαθύ Τουρκικό κράτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top