Εμβολιασμός υγειονομικών: Ξεκινά σήμερα η ενημέρωση και καταγραφή σε λίστες

Ενημερώνονται διοικητές νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star- 16/12/20

Ένα βήμα βρισκόμαστε πριν από την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και της διανομής του «όπλου» κατά του κορωνοϊού στις χώρες της Ε.Ε. Όπως όλα δείχνουν, οι πρώτες δόσεις θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και μέσα σε μια βδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. Ωστόσο, με ευθύνη της παρασκευάστριας εταιρίας, οι δόσεις θα είναι λιγότερες για όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα η χώρα μας να παραλάβει περίπου 300.000 από τις 600.000 που αναμενόταν. Οι 300.000 δόσεις αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 150.000 πολιτών.

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Μειωμένες οι πρώτες δόσεις στη χώρα μας

Όπως διαμήνυσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πρώτοι θα εμβολιασθούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι υπέργηροι και μετά σταδιακά ο γενικός πληθυσμός. «Όταν μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, μιλάμε για όλο το προσωπικό. Δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους» διευκρίνισε. 

Κικίλιας για εμβολιασμό: Ξεκινά η καταγραφή υγειονομικών, ποιοι ακολουθούν

Από σήμερα το πρωί κιόλας ξεκινά η ενημέρωση και καταμέτρηση των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν, ώστε να μπουν στις πρώτες λίστες με το που έρθει το εμβόλιο στη χώρα. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας με τον Βασίλη Κικίλια, την κ. Θεοδωρίδου, τον project manager Μάριο Θεμιστοκλέους και άλλους συνεργάτες, θα επικοινωνήσει από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα διαδοχικά με zoom, με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Πέτσας: Πιθανόν πριν το τέλος του χρόνου ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες για την επιχείρηση «Ελευθερία», που αφορά στη μεταφορά και αποθήκευση των εμβολίων, την προετοιμασία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα, τη διαδικασία για το κλείσιμο των ραντεβού και την επικοινωνιακή εκστρατεία, ώστε να πειστούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού των πολιτών 

Τα ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνονται: 
1). μέσω της άυλης συνταγογράφησης, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους πολίτες στον ιστότοπο gov.gr με τους κωδικούς Taxis και τον ΑΜΚΑ τους
2). μέσω της πλατφόρφμας emvolio.gov.gr, η οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα 
3). μέσω τηλεφώνου
Ως εναλλακτικά κανάλια για όσους δε διαθέτουν την απαραίτητη εξοικείωση με το Διαδίκτυο θα χρησιμοποιηθούν τα φαρμακεία, αλλά και τα ΚΕΠ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top