Πέτσας: Πιθανόν πριν το τέλος του χρόνου ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

Δείτε το έντυπο συγκατάθεσης εμβολιασμού που θα υπογράφουμε

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την επιχείρηση εμβολιασμού

Συνολικά 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα διατεθούν τον πρώτο μήνα στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν 150.000 πολίτες τον Ιανουάριο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια μέρα

«Θα τα πάρουμε γρηγορότερα, γιατί φαίνεται να έρχεται γρηγορότερα η έγκριση από τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Αλλά θα πάρουμε λιγότερα, γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα. Ενδεχομένως το πρώτο εμβόλιο στη χώρα μας να γίνει, ακόμη και πριν να τελειώσει η χρονιά, μέσα στο 2020. Τα εμβόλια -για παράδειγμα της Pfizer- φαίνεται ότι θα είναι περίπου 40% λιγότερα από αυτά που ήταν αρχικά στον σχεδιασμό, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο», υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ολοταχώς για εμβόλια ακόμα και τον Δεκέμβριο

Έτοιμη η κυβέρνηση για την επιχείρηση «Ελευθερία» 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκστρατεία που θα αρχίσει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ονομάζοντας την επιχείρηση «Ελευθερία». Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα ανεβάσει ταχύτητες μιας και όλα δείχνουν πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το πράσινο φως για το εμβόλιο πριν από τα Χριστούγεννα. 

Eμβόλιο Pfizer: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκρισή του

Συνεχίζοντας τη συνέντευξή του ο Στέλιος Πέτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Σχετικά με τις περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα, ενώ επεσήμανε σχετικά με τα ρεβεγιόν ότι «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Το έντυπο συγκατάθεσης εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Ο εμβολιασμός θα είναι μαζικός αλλά και προαιρετικός. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πολίτες θέλουν να λάβουν το εμβόλιο, θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Το iatropedia.gr δημοσίευσε το έντυπο συναίνεσης του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα πρέπει οι πολίτες να υπογράψουν, αφού προηγουμένως έχουν ενημερωθεί για τον εμβολιασμό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το έντυπο έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top