Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια μέρα

Σε μία εβδομάδα η έγκριση του εμβολίου, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ολοταχώς για εμβόλια ακόμα και τον Δεκέμβριο

«Ολες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε και προσθεσε:

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως. Είναι μία τεράστια επιχείρηση. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι 27, με έναρξη την ίδια ημέρα».

Χθες η ίδια είχε εξηγήσει πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer – BioNTech την 21η Δεκεμβρίου μπορεί να επιτρέψει την έναρξη των εμβολιασμών πριν το τέλος του 2020.

Eμβόλιο Pfizer: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκρισή του

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

 

Την ίδια ώρα η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού της πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου. 

Κικίλιας: Θα ενημερωθούν όλοι για τις αντενδείξεις του εμβολίου

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πίεση στον αρμόδιο εποπτικό φορέα της ΕΕ προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού, την ώρα που στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχει ήδη αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top