Μία πίτα διαφορετική από τις κλασικές που έχουμε συνηθίσει έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ ετοίμασε ντοματόπιτα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 5 ώριμες ντομάτες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο (2 φύλλα)
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• ½ φλ. σιμιγδάλι χοντρό
• 200 γρ. φέτα
• 2 αβγά
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η γέμιση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Χαράζουμε την πίτα ελαφρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 με 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.