Μία πίτα διαφορετική από τις κλασικές που έχουμε συνηθίσει είχε φτιάξει ο Χρήστος Μοίρας στην κουζίνα του Breakfast@Star, δείχνοντας βήμα - βήμα τη διαδικασία για την πιο νόστιμη... χωριάτικη ντοματόπιτα!
Δείτε πώς να κάνετε αυτή την απολαυστική συνταγή!
Υλικά της Συνταγής
• 5 ώριμες ντομάτες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο (2 φύλλα)
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• ½ φλ. σιμιγδάλι χοντρό
• 200 γρ. φέτα
• 2 αβγά
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη
Εκτέλεση της Συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η γέμιση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες.
- Χαράζουμε την πίτα ελαφρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 με 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή.
- Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.