Αποκάλυψη Star: Πιθανό το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τα Χριστούγεννα

Παράταση του ωραρίου καταστημάτων - Πώς θα γίνεται το click away

To επιδημιολογικό φορτίο που παραμένει υψηλό, όπως και ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων, προβληματίζουν την κυβέρνηση και τους ειδικούς που σκέφτονται να μην προχωρήσει, αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα της αγοράς.

Λοιμωξιολόγοι: «Πράσινο φως» για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away

Αύριο, Παρασκευή στις 11 το πρωί, αναμένονται ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για το πώς θα προχωρήσει το επόμενο βήμα στο άνοιγμα της αγοράς.

Κρούσματα Σήμερα: Πρώτη η Αττική - Υψηλός αριθμός σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Παρόλο που τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, οι συνθήκες δεν είναι τόσο ευοίωνες για το λιανεμπόριο. Όπως αποκάλυψε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πιθανότατα δε θα ανοίξουν πριν από τα Χριστούγεννα τα μικρά καταστήματα, όπως τα ανθοπωλεία, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οπτικά και φυσικά τα καταστήματα με ρούχα και παπούτσια.

Κορωνοϊός: Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 λένε οι λοιμωξιολόγοι

Πώς θα γίνεται το click away – Παράταση του ωραρίου των καταστημάτων

Από Δευτέρα αναμένεται να μπει σε εφαρμογή η αγορά προϊόντων με τη μέθοδο click away. 

Οι αγορές θα γίνονται με ραντεβού. Ο καταναλωτής θα μπορεί να βάλει τα προϊόντα που θέλει στο ηλεκτρονικό μας καλάθι, να πάρει τηλέφωνο το κατάστημα, να κλείσει το ραντεβού του και να πάει να τα παραλάβει.

Αυτό σημαίνει ανοιχτά καταστήματα, χωρίς όμως κόσμο να τριγυρνά μέσα σε αυτά, άρα χωρίς συνωστισμό.

Προβλέπονται επίσης και sms που θα πιστοποιούν την ώρα του ραντεβού, ενώ για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 9 και για να προλάβουν να επιστρέψουν σπίτι η απαγόρευση θα ισχύει για μετά τις 10 το βράδυ.

ανοιχτά μαγαζιά

Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις

Όσον αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού, η απαγόρευση θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

«Σπάει» η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για τους στρατιωτικούς

Οι πολίτες δε θα μπορούν να μετακινηθούν στα εξοχικά τους ή σε συγγενείς και φίλους που ζουν σε άλλο νομό. Ωστόσο, από αυτό το μέτρο εξαιρούνται οι φοιτητές και οι φαντάροι που θα μπορέσουν να κάνουν γιορτές με τις οικογένειες τους.

Διασωληνωμένοι και θάνατοι θα κρίνουν αν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δυο 

Ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι εάν η χώρα θα χωριστεί ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή εάν στη Βορειά Ελλάδα, που πολλοί νομοί είναι στο «κόκκινο» και καταγράφουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων, θα ληφθούν διαφορετικά μέτρα από ότι στη νότια χώρα. 

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί εάν θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα για τα κομμωτήρια ή τα κέντρα αισθητικής  σε όλες τις περιοχές.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top