Λοιμωξιολόγοι: «Πράσινο φως» για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Δείτε στο ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 5 Νοεμβρίου τι επικράτησε στα κομμωτήρια λίγο πριν το δεύτερο lockdown.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με θέμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

άνοιγμα λιανεμπορίου

Η χριστουγεννιάτικη αγορά άρχισε να κινείται ξανά. / Eurokinissi

Ωστόσο, οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Κορωνοϊός: Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 λένε οι λοιμωξιολόγοι

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Με αυστηρά μέτρα το σταδιακό άνοιγμα

Με πολύ αυστηρά μέτρα αναμένεται να γίνει από τη Δευτέρα το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων: μάσκες, αποστάσεις και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων θα είναι μερικά από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

κομμωτήρια άνοιγμα

Με μάσκες και αποστάσεις αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια. / Eurokinissi

Πώς θα γίνεται το click away

Όσον αφορά την παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα (click away) το κατάστημα θα πρέπει να ενημερώνει τους καταναλωτές για την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους, η οποία θα είναι συγκεκριμένη.

Στην περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει, θα πρέπει να κλείνει άλλο ραντεβού, προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και εστίες διασποράς του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top