Αθώοι οι 5 νεαροί για τη ληστεία και τη δολοφονία 75χρονου στο Πόρτο Ράφτη

Τι είπαν στο star.gr οι δικηγόροι τους

περιπολικό

Αντιδράσεις προκάλεσε στην οικογένεια ενός 75χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ληστεία στο σπίτι του, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με την οποία κρίθηκαν αθώοι και οι πέντε που κατηγορήθηκαν για τη ληστεία και τον φόνο. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετούν την ενοχή τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι σύμφωνα με το βούλευμα εισέβαλλαν στην μονοκατοικία του ηλικιωμένου και του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον στο κεφάλι, το στόμα και τον λαιμό.

Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο κρεβάτι και του έδεσαν τα χέρια αλλά και τον λαιμό με κορδόνι μπλε φόρμας. Αποτέλεσμα ο άτυχος 75χρονος να πεθάνει από ασφυξία. Στη συνέχεια αφού πήραν ό,τι βρήκαν μέσα στο σπίτι, έκλεψαν και το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, το οποίο δυο βδομάδες αργότερα βρέθηκε ολοσχερώς καμένο σε αγρόκτημα της Παιανίας.

Οι πέντε νεαροί κατηγορήθηκαν ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της χώρας από τον Μάρτιο του 2012 . 

Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί και στο παρελθόν δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Η ληστεία μετά φόνου είχε γίνει το 2012 και είχε συγκλονίσει για την πρωτοφανή αγριότητα των φερόμενων ως δραστών απέναντι στο θύμα.

Οι δικηγόροι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων, Γ. Γλύκας και Λ. Ραγκούση

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ορισμένων από τους κατηγορούμενους, Γιάννης Γλύκας και Λίλα Ραγκούση δήλωσαν στο star.gr: 

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την έκβαση της υπόθεσης. Πέντε συμπολίτες μας άδικα κατηγορήθηκαν, παραπέμφθηκαν σε δίκη για σοβαρότατες κατηγορίες, αντιμετώπισαν με σεβασμό το Δικαστήριο, μια μακρά και επίπονη διαδικασία και τελικά δικαιώθηκαν».

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top