SMS 13033: Ποιον κωδικό στέλνουμε για μετάβαση σε εποχικά καταστήματα

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες η πώλησή τους θα επιτρέπεται και από τα σούπερ μάρκετ. 

Lockdown: Aνοίγουν τα εποχιακά καταστήματα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κωδικός που θα πρέπει να στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033 θα είναι ο κωδικός 2, αυτός δηλαδή που χρησιμοποιείται και για τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ. 

Οι υπόλοιποι κωδικοί μετακίνησης

Υπενθυμίζεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για λόγους εργασίας, για μετάβαση σε γιατρό και για σύντομη βόλτα με το κατοικίδιό μας. 

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown

Για λόγους υγείας στέλνουμε SMS με τον κωδικό 1 και για βόλτα με το κατοικίδιοι με κωδικό 6. 

Τα άτομα με αναπηρία, αλλά και οι ευάλωτες ομάδες, εξαιρούνται κάθετα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ανοίγουν τη Δευτέρα 7/12 τα πολυκαταστήματα με υλικά οικοδομής - εργαλεία 

Οι προσωπικοί βοηθοί αναπήρων ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, εξαιρούνται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 και μπορούν να μετακινούνται στέλνοντας SMS με τον κωδικό 4. 

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις εν μέσω lockdown

Οι εργαζόμενοι μετακινούνται προς και από την εργασία τους με συμπληρωμένη βεβαίωση τύπου Α. 

Για μεμονωμένες μετακινήσεις οι πολίτες μπορούν είτε να στέλνουν SMS στο 13033, είτε να συμπληρώνουν το έντυπο βεβαίωσης κίνησης, είτε με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. 

1. Αποστολή SMS

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
 3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)
 5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00. Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

 • Όνομα/Επίθετο
 • Διεύθυνση Κατοικίας
 • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
 • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή
   
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top