Ελληνοτουρκικό: Η Ελλάδα βγάζει νοκ άουτ την Τουρκία

Μπαράζ διπλωματικών επαφών λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής

Η Ελλάδα βγάζει σε διπλό νοκ - άουτ τον Ερντογάν. Από την μια με μπαράζ διπλωματικών επαφών λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου και από την άλλη με στρατηγικές συμμαχίες που «φρενάρουν» τις επεκτατικές βλέψεις του Σουλτάνου. 

Το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία έθεσε ο Μητσοτάκης στον Μακρόν

Στο αιγαίο το αμερικανικό αντιτορπιλικό uss donald cook 

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή επιτήρησης που είχε στον Εύξεινο Πόντο και τις ασκήσεις του με καναδικές, ρουμανικές και βουλγαρικές δυνάμεις, άρχισε την πορεία του προς την Μεσόγειο. Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ το... καλωσόρισε μέσω Twitter! 

Ελληνικοί «πατριοτ» στη Σαουδική Αραβία

Στο μεταξύ, η Αθήνα εξακολουθεί να «χτίζει» στρατηγικές σχέσεις με αραβικές χώρες ως απάντηση στη συμμαχία Τουρκίας - Κατάρ. 
Μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελλάδα «δίνει τα χέρια» και με τη Σαουδική Αραβία, στην οποία θα νοικιάσουμε μία ελληνική συστοιχία πυραύλων ΠΑΤΡΙΟΤ. 

Στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας που δέχεται συχνά πυραυλικές επιθέσεις από αντάρτες της Υεμένης, θα συνδράμουν, εκτός από εμάς, και άλλοι ισχυροί «παίκτες» όπως:  οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία!  

Γενς Στολτενμπεργκ

Δεσμεύομαι για ενίσχυση μηχανισμού αποκλιμάκωσης Ελλάδος-Τουρκίας. Κι όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν το διπλωματικό πόκερ στις Βρυξέλλες. 

Στη χθεσινή Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στολτενμπεργκ, δεσμεύτηκε για: ενίσχυση του μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. 

«Άφρισε» ο Τσαβουσογλου μετά την επίθεση Πομπεο - τα έβαλε με την Ελλάδα 

Μια λιγότερο πολιτισμένη τοποθέτηση στην «επεισοδιακή» σύνοδο είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβόσογλου, ο οποίος «άφρισε» όταν άκουσε τον Αμερικανό ομόλογό του να λέει ότι η Τουρκία απειλεί τη συνοχή του ΝΑΤΟ και ξέσπασε ΠΑΛΙ σε εμάς. 

«Λυπάμαι για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ καταφέρονται εναντίον της Τουρκίας. Υποστηρίζουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου και στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή».

Σφοδρή επίθεση Πομπέο στην Τουρκία για υπονόμευση των αρχών του ΝΑΤΟ!  

Το Star αποκαλύπτει. Αυτά είναι τα μέτρα κατά της Aγκυρας που επιθυμεί η Αθήνα 

Ο εκνευρισμός των Τούρκων δεν κρύβεται. Τί φοβούνται; Τις ευρωπαϊκές κυρώσεις! 

Το Star αποκαλύπτει τα μέτρα που η Αθήνα επιθυμεί να επιβληθούν στην Άγκυρα: 

  • ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Οι Ευρωπαίοι να ΜΗΝ διευκολύνουν ιδιωτικές εταιρείες στην προώθηση των ενεργειακών σχεδίων του Ερντογάν. 
  • ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Οι Βρυξέλλες να κλείσουν τη στρόφιγγα του δανεισμού στην Άγκυρα
  • ενώ τέλος, 
  • ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: μας ενδιαφέρει η απαγόρευση ταξιδιών, το λεγόμενο travel ban. 
  • Ρεαλιστικός στόχος της Ελλάδας: είναι να ΜΗΝ ληφθούν αυτά τα μέτρα ΑΜΕΣΑ, αλλά να γίνει ένα ΣΑΦΕΣ βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top