Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η άρση του lockdown

Στην εστίαση μπορεί να παραταθεί και μετά τις γιορτές

Με το  επιδημιολογικό φορτίο να παρουσιάζει μικρή επιπέδωση,  η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της σταδιακής άρσης του lockdown. Το Star σας αποκαλύπτει  πότε και πως θα βγούμε από την καραντίνα αλλά και ποιοι κλάδοι  θα διατηρήσουν το λουκέτο.   

Αποκλειστικό Star: Με sms η μετακίνηση στα καταστήματα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star το lockdown στην εστίαση μπορεί να παραταθεί και μετά τις γιορτές. Εστιατόρια και καφέ δεν θα είναι βέβαιο οτι θα στρώσουν τραπέζια, καθώς βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων αποτελούν χώρους μετάδοσης του ιού. 

Πολλοί είναι και οι επιχειρηματίες που δεν επιθυμούσαν το ολιγοήμερο άνοιγμα των μαγαζιών τους,  καθώς ο τζίρος σε σχέση με τα έξοδά τους θα  ήταν πολύ μικρός.Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν  για τα Χριστούγεννα περίπου στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά θα ξανακλείσουν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 8 Ιανουαρίου. 

7 Δεκεμβρίου μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα σχολεία με έξυπνα και στοχευμένα τεστ.   

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και για χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 54.776. Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.006 παραβάσεις και συνελήφθησαν 61 άτομα, ενώ 1.419 ήταν οι παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης.

Κορωνοϊός: Πάνω από 54.000 ελέγχους πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη

Μάσκα μέχρι την άνοιξη 

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Star οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτραπούν για την περίοδο των γιορτών. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως την μάσκα θα την φοράμε υποχρεωτικά μέχρι την άνοιξη.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top