ΓΕΕΘΑ: Προσφέρει κλίνες νοσηλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στα στρατιωτικά νοσοκομεία θα μπορούν να νοσηλεύονται πολίτες που νοσούν

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, σχετικά με το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Κλινικές νοσηλείας περιστατικών COVID, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και στην χώρα ολόκληρη έχει εξασφαλίσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). 

21 βουλευτές από τα έδρανα της Βουλής, εθελοντές στα νοσοκομεία

Συγκεκριμένα, για την τρέχουσα χρονική περίοδο προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες περιστατικών της πανδημίας το Υπουργείο Υγείας διαθέτει 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στα 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΝΑ, 251 ΓΝΑ Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Ενώ, παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Κορωνοϊός: Δεκάδες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία
 

Επιπλέον στο πλαίσιο συνδρομής για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη:

Στο 424 ΓΣΝΕ διατίθενται 2 κλινικές των 28 κλινών κάθε μία για τη μεταφορά των περιστατικών των Αγγειοχειρουργικών- Νευροχειρουργικών-Χειρουργικών κλινικών (μη COVID) του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοιό.
 
Επίσης διατίθεται ασθενοφόρο του 424 ΓΣΝΕ για την υποστήριξη του ΕΚΑΒ στη μεταφορά μη COVID περιστατικών (όπως αιμοκαθερόμενοι ασθενείς). Ενώ, σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη της 300 Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 ΓΣΝΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top