Κορωνοϊός: 2.135 νέα κρούσματα και τριψήφιος αριθμός θανάτων

Μεγάλος ο αριθμός στις ΜΕΘ - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Συνολικά 2.135 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στη χώρα μας το απόγευμα της Τρίτης. Ο αριθμός των νέων θανάτων έφτασε τους 101, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων άγγιξε τους 562.

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των 2.135 κρουσμάτων -«Κόκκινες» Θεσσαλονίκη και Αττική

Κορωνοϊός: «Kανείς δεν είναι άτρωτος» λέει στο star.gr η Μίνα Γκάγκα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τον συνολικό αριθμό νέων κρουσμάτων, τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95.137, εκ των οποίων το 53.3% είναι άνδρες. 4.840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24.679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: Κατέληξε νοσηλεύτρια από τη Δράμα - Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. Οι 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Συνολικά 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεκάδες υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό - Κατέληξαν ακόμα δύο νοσηλεύτριες

Μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς δεν τα καταφέρνουν.

Τελευταίο θύμα είναι μια νοσηλεύτρια 54 ετών από το νοσοκομείο της Δράμας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από δυο ημέρες κατέληξε και μια γυναίκα 46 ετών που εργαζόταν σε προνοιακή δομή στην Θεσσαλονίκη.
 
Εκτός, όμως, από τους δυο θανάτους αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά επτά υγειονομικοί  που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μόνο στο νοσοκομείο της Δράμας νοσούν 70 υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί. 

Σε ολόκληρη την Ελλάδα νοσούν πάνω από 1.500 υγειονομικοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top