Η θεραπεία των αντισωμάτων έρχεται σύντομα στην Ελλάδα

Πρόκειται για το φάρμακο που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ

Μετά την αποκλειστική αποκάλυψη του STAR ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, έρχονται και νέες πληροφορίες για το κατάλληλο εμβόλιο. Αυτή τη φορά αφορούν το κοκτέιλ αντισωμάτων και κατά πόσο θα βοηθήσει όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και το σύστημα υγείας.   

Κορωνοϊος: Πότε έρχεται το εμβόλιο και πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός στη χώρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, μπαίνει στις κλινικές δοκιμές της θεραπείας συνθετικών αντισωμάτων κατά του Covid-19. Μάλιστα, έχει ήδη γίνει συμφωνία της Regeneron με τη χώρα μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στα νοσοκομεία της χώρας θα μπορούν πλέον να γίνονται δοκιμές και οι Έλληνες θα έχουν πρώτοι πρόσβαση στο φάρμακο των αντισωμάτων. 

Ντόναλντ Τραμπ

Πρόκειται για το φάρμακο που χορηγήθηκε στον Ντόλαντ Τράμπ. Το φάρμακο βοηθάει τους  ασθενείς να αντέξουν εκτός νοσοκομείου, να αποφύγουν δηλαδή τη νοσηλεία κι έτσι να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. 

Ήδη η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη θεραπεία. 

Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονα πίσω το από κοκτέιλ αντισωμάτων

Ποιος βρίσκεται, όμως, πίσω από τη Regeneron αλλά και το κοκτέϊλ αντισωμάτων; Πρόκειται για τον κορυφαίο Έλληνα επιστήμονα Γιώργο Γιαννακόπουλο, ο άνθρωπος που πρώτος  χτύπησε με εμβόλιο τον Έμπολα. 

Κυβέρνηση: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών - Τον Ιανουάριο οι πρώτοι

Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι θα έδινε όχι μόνο στον εαυτό του αλλά και στα αγαπημένα του πρόσωπα, το φάρμακο για τον κορωνοϊό. 

Δύο φάρμακα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Επίσης  σύντομα στη μάχη του κορωνοϊού μπαίνει και δεύτερο φάρμακο από την εταιρία Lilly. Και τα δύο θα χρησιμοποιηθούν για κλινικές μελέτες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top