Ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε 38 πυρετό αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία

Ο Ιερώνυμος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού στον Ευαγγελισμό

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. 

H γιατρός που Αρχιεπισκόπου, που τον κουράρει από το 1994, εξήγησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star οτι ο κύριος Ιερώνυμος έκανε το τεστ κορωνοϊού το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ημέρα που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

«Δεν είχε κανένα σύμπτωμα, ήταν τελείως ασυμπτωματικός και είπαμε να παραμείνει στο σπίτι με παρακολούθηση. Αυτό έγινε το Σάββατο. Έγινε το rapid test που ήταν αρνητικό, αλλά έγινε και το άλλο το PCR και ήταν θετικό» δήλωσε η Παρασκευή Ρούσσου, αιματολόγος και γιατρός του Αρχιεπισκόπου.

Προληπτικά σε ΜΑΦ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Βρέθηκε θετικός στον κορονωϊό

Όπως εξήγησε, «την Τρίτη έγιναν οι αιματολογικές εξετάσεις και ήταν πάρα πολύ καλά και χθες το βράδυ έκανε ένα πυρετό 37,7 και είπαμε ότι πρέπει να μπει στο νοσοκομείο λόγω ηλικίας και λόγω υποκείμενου νοσήματος που είναι ο διαβήτης και η υπέρταση».

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διεκομίσθη στις 7:40 σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ήπια συμπτώματα κορωνοιού στον  Ευαγγελισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε συχνά προληπτικά τεστ κορωνοιού. Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου βρέθηκε με 12 Συνοδικούς Μητροπολίτες και δύο ανώτερους διοικητικούς υπαλλήλους της Συνόδου  σε γεύμα για την ονομαστική εορτή του  μητροπολίτη Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Γαβριήλ. Στις 7 του μήνα ο Αρχιεπίσκοπος υποβλήθηκε σε τεστ και ήταν αρνητικό. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου παρέμεινε στο διαμέρισμά του στην Αρχιεπισκοπή και υποβλήθηκε σε μοριακή εξέταση το βράδυ της Δευτέρας. Τα αποτελέσματα που βγήκαν στις 17 Νοεμβρίου, έδειξαν πως ήταν θετικός στο κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Οι περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, κύριος Χάρης Κονιδάρης, εξήγησε πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. «Οι σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις είναι ισχυρές. Πριν από μία περίπου ώρα ανέβασε 38 πυρετό, αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να δημιουργεί ή να προκαλεί ανησυχία και δεν εμφανίζει άλλα συμπτώματα».

Τόνισε ακόμα πως η εισαγωγή του στον Ευαγγελισμό έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ δεν έκρυψε πως δεν πάει το μυαλό κανενός πουθενά αυτή τη στιγμή πού μπορεί να κόλλησε και ποιο μπορεί να ήταν το κρούσμα με το οποίο ήρθε σε επαφή.

Κορωνοϊός: 3.227 κρούσματα, 59 νεκροί και 499 διασωληνωμένοι

Δείτε τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε» ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ ο 82χρονος Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, επικοινώνησε με στενούς συνεργάτες του και φίλους. Είναι συνεργάσιμος, ευδιάθετος και ψύχραιμος, χωρίς να εμφανίζει έντονα συμπτώματα της νόσου. 

Με τον κύριο Ιερώνυμο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. Στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά στη μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσηλεύεται ο  Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος της Αλβανίας και η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top