Πολυτεχνείο: 47η Επέτειος με κλειστές πόρτες για τους πολίτες

Καυγάς στη Βουλή για τις εορταστικές εκδηλώσεις

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Ωστόσο, εορταστικές εκδηλώσεις για την 47η επέτειο θα υπάρξουν, αλλά θα είναι εντελώς διαφορετικές με ότι ξέραμε πριν τον κορωνοϊό.  

Κορωνοϊός: Δε θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή καθώς ξέσπασε καυγάς μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κομμάτων που επιμένουν να κατέβουν στην πορεία τηρώντας, όπως είπαν, τα μέτρα ασφαλείας.

ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Συμβολική ολιγομελής πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Πέρυσι πάνω από 10.000 πολίτες συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία από το ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Φέτος, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου δεν πρέπει και δε θα γίνει, όπως δε γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου.

Τι έγινε μια μέρα πριν την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα είναι κλειστές για τους πολίτες. Θα επιτραπεί μόνο σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες κομμάτων να καταθέσουν στεφάνι, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. 

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά. Γρίφος παραμένει τι θα γίνει με τη σημαία του Πολυτεχνείου, καθώς οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουν. 

Την ίδια ώρα κι ενώ η Θεσσαλονίκη είναι σε συναγερμό με τα αυξημένα κρούσματα, η ένωση νοσοκομειακών γιατρών καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις, προκαλώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top